Team

‘Een Picknicker is een echte foodie: wij houden van eten en drinken en alles wat er mee te maken heeft!’
Het team van Picknickers bestaat uit echte foodies: mensen die helemaal weg zijn van eten en drinken. Maar het meest houden we er van om deze dingen met anderen te delen! We maken het onze gasten graag naar hun zin zodat ook zij kunnen ervaren hoe blij je kan worden van zulke simpele maar vooral heerlijke dingen als zelf gebakken appeltaart, een fantastische espresso of een feestelijke picknick!

Vacatures

Ben je bij ons langs geweest, of bekijk je de site en denk je wow, zo denk ik er ook over? Voelt Picknickers voor jou als dé plek waar je als foodie een leuke baan kunt hebben in ons nieuwe restaurant in Friesland? Kom dan ons team versterken! We maken namelijk graag kennis met mensen die net zo veel plezier uit gastvrijheid en koken halen als wij dat doen.

Een open sollicitatie mag altijd als je denkt dat je perfect past bij Picknickers!

Kijk hieronder of er een vacature voor je bij zit of laat ons weten dat je een open sollicitatie wilt doen via werken@picknickers.nl


AFWASSER
Als afwasser ben jij degene die zorgt dat alle vaat weer blinkend schoon wordt en de keuken altijd genoeg borden heeft om gerechten op uit te zetten. Dankzij jou kunnen de koks goed hun werk doen en daarom ben je een belangrijk onderdeel van het keukenteam! Je ondersteunt de koks verder waar mogelijk. We zoeken iemand tussen de 15 en 18 jaar. In overleg bepalen we hoeveel uur per week je werkt. Dat kunnen dus 6 uur per week zijn, maar je mag ook 20 uur per week werken als je wil.

Zoek je een spetterende bijbaan met een bovengemiddeld salaris, supergezellige collega’s, onvergetelijke teamuitjes en wil je werken bij een tof, jong bedrijf? Stuur dan een mailtje naar werken@picknickers.nl!

RUNNER
Onze runners zijn degene die drankjes en gerechten rondbrengen op het terras. Ook dek je tafels in en haal je tafels uit in overleg met de bediening. Daarnaast draag je zorg voor een nette omgeving en haal je regelmatig even een doekje over de tafels. Onze runners zijn vlot, oplettend en lopen nooit met lege handen!

Ben je 15 jaar of ouder en zoek je een leuke bijbaan bij een tof bedrijf? Stuur dan je motivatie naar werken@picknickers.nl!

MEDEWERKER BEDIENING
Als medewerker bediening zorg je ervoor dat alle gasten het naar hun zin hebben. Je neemt bestellingen van gasten op en brengt deze rond, je weet goed advies te geven over de verschillende producten en zorgt er vooral voor dat mensen zich welkom voelen. Fulltime (38 uur) of part-time in overleg mogelijk.

We zoeken mensen met een vrolijke uitstraling die een leuke baan zoeken met toffe collega’s 🙂

Weet jij dus hoe je de perfecte Picknickers beleving creëert, iedere dag weer en ben je 17 jaar of ouder met 1 jaar werkervaring? Stuur dan je motivatie naar werken@picknickers.nl!

ZELFSTANDIGWERKEND KOK
Als zelfstandigwerkendkok ben je verantwoordelijk voor alle gerechten op onze menukaart. Voor jou is koken naar eigen recept een must en werkt graag met verse, lokale producten. Verder draag je zorg voor de bestellingen, de mise en place en houd je de keuken netjes en schoon. Je bent vrolijk, flexibel qua werktijden en precies! Fulltime (38 uur) of part-time in overleg mogelijk.

Wat wij jou bieden?
Naast een bedrijf dat ontzettend veel passie heeft voor eten en drinken ontvang je een salaris wat hoger ligt dan de horeca CAO en krijg je veel vrijheid en de mogelijkheid om te werken met toffe producten. We gaan informeel met elkaar om en je krijgt ruimte voor je eigen ideeën. De bedrijfscultuur is informeel maar professioneel. Respect, eerlijkheid en gelijkwaardigheid vinden we erg belangrijk en dragen we actief uit bij alle medewerkers. Picknickers is het hele jaar geopend, dus het gaat om een full-time functie, dus ook voor het laagseizoen (38 uur per week). Van april t/m september werk je op woensdag t/m zondag en ben je altijd op maandag en dinsdag vrij. Je hebt dus altijd 2 dagen achter elkaar weekend. In het laagseizoen kun je ook in de weekenden vrij krijgen door af te wisselen met collega’s. Verder werk je in een gloednieuwe keuken die in 2018 is gebouwd!

Ben je 18 jaar of ouder, heb je een afgeronde opleiding als zelfstandig werkend kok of heb je veel werkervaring en ben je toe aan een culinaire uitdaging? Stuur dan je motivatie naar werken@picknickers.nl.

SOUS-CHEF
Picknickers is op zoek naar een sous-chef! We zoeken iemand die blij wordt van het werken met verse producten en glundert wanneer hij zijn borden op mag maken met bloemen uit eigen moestuin.

Opdracht- en functieomschrijving
Wij bieden je een baan als sous-chef in een keuken waar gewerkt wordt met verse, lokale en homemade producten die regelmatig wisselen. Anders dan anders! Dit vereist passie en vakkennis! Als sous-chef zorg je er voor dat je samen met de chef de visie van Picknickers zo goed mogelijk neerzet. Jullie nemen beide de leiding in de keuken en zijn samen eindverantwoordelijk. Je zorgt er voor dat de mise en place altijd strak staat, dat de voorraad in orde is en controleert of de hygiene op peil is. Maar vooral werk je dagelijks met heel heel plezier aan toffe gerechten waar onze gasten blij van worden! Je werkt samen met de chef-kok en twee zelfstandig werkend koks.

Vaardigheden en competenties
Wat we het belangrijkst vinden is dat je passie hebt voor koken! Je moet het echt leuk vinden om alles zelf te maken, van de jus de veau tot de jam. We zoeken een sous-chef die gestructureerd is en er van houdt om een keuken te organiseren. De sous-chef die wij zoeken is verder flexibel, werkt graag in een team en werkt precies. Heb jij de ambitie om nog beter te worden in je vak? Wil je werken bij een foodbar die het allemaal net wat anders doet? Stuur dan je motivatie en cv naar werken@picknickers.nl

Wat wij jou bieden?
Naast een bedrijf dat ontzettend veel passie heeft voor eten en drinken ontvang je een salaris wat hoger ligt dan de horeca CAO en krijg je veel vrijheid en de mogelijkheid om te werken met toffe producten. We gaan informeel met elkaar om en je krijgt ruimte voor je eigen ideeën. De bedrijfscultuur is informeel maar professioneel. Respect, eerlijkheid en gelijkwaardigheid vinden we erg belangrijk en dragen we actief uit bij alle medewerkers. Picknickers is het hele jaar geopend, dus het gaat om een full-time functie, dus ook voor het laagseizoen (38 uur per week). Van april t/m september werk je op woensdag t/m zondag en ben je altijd op maandag en dinsdag vrij. Je hebt dus altijd 2 dagen achter elkaar weekend. In het laagseizoen kun je ook in de weekenden vrij krijgen door af te wisselen met collega’s. Verder werk je in een gloednieuwe keuken die in 2018 is gebouwd!

CHEF-KOK
Picknickers is op zoek naar een chef kok! We zoeken iemand die blij wordt van het werken met verse producten en glundert wanneer hij zijn borden op mag maken met bloemen uit eigen moestuin.
Picknickers in het kort:
– Hippe foodbar met restaurant en groot terras aan het Sneekermeer
– Veel publiciteit gekregen in nationale media zoals Jamie’s magazine, Delicious en diverse lifestyle bladen
– 60 werknemers van april t/m september
– 20 werknemers van oktober t/m maart
– Gemiddelde leeftijd team: 26
– Hoogseizoen: 250 man lunch en 150 man diner
– Up-to date keuken met nieuwe apparatuur
– Keukenteam: Chef-kok (1), Sous-chef (1), Zelfstandig werkend kok (2)

Opdracht- en functieomschrijving
Wij bieden je een baan als chef in een keuken waar gewerkt wordt met verse, lokale en homemade producten die regelmatig wisselen. Anders dan anders! Dit vereist passie en vakkennis.
Als chef zorg je er voor dat je samen met je team de visie van Picknickers zo goed mogelijk neerzet. Je bent verantwoordelijk voor onze visie op eten, de kwaliteit en de bewaking van het concept. Je bent de verantwoordelijk voor het aansturen van het keukenteam en de spoelkeuken, de inkoopcijfers en kostprijscalculaties. Daarnaast weet je samen met de bedrijfsleider de service in goede banen te leiden. Je zorgt er voor dat de mise en place altijd strak staat, dat de voorraad in orde is en controleert of de hygiëne op peil is. Maar vooral werk je dagelijks met heel veel plezier aan toffe gerechten waar onze gasten blij van worden!
Je werkt samen met de sous-chef en twee zelfstandig werkend koks en parttime krachten. Je zorgt als basis van het keukenteam er voor dat je de 250 man lunch en 150 man diner elke dag weer blij maakt.
Wat we het belangrijkst vinden is dat je passie hebt voor koken! Je moet het echt leuk vinden om alles zelf te maken, van de jus de veaux tot de jam. We zoeken een chef die verantwoordelijkheid neemt, zijn team inspireert en die gestructureerd is en er van houdt om een keuken te organiseren. De persoon die wij zoeken is verder flexibel, werkt graag in een team en werkt precies.
Heb jij de ambitie om nog beter te worden in je vak? Wil je werken bij een foodbar die het allemaal net wat anders doet en waar je trots kunt zijn om bij te werken? Dan horen wij graag van je!

Vaardigheden en competenties
Wat we het belangrijkst vinden is dat je passie hebt voor koken! Je moet het echt leuk vinden om alles zelf te maken, van de jus de veau tot de jam. We zoeken een chef-kok die gestructureerd is en er van houdt om een keuken te organiseren. De chef-kok die wij zoeken is verder flexibel, werkt graag in een team en werkt precies. Heb jij de ambitie om nog beter te worden in je vak? Wil je werken bij een foodbar die het allemaal net wat anders doet? Stuur dan je motivatie en cv naar werken@picknickers.nl

Wat wij jou bieden?
Naast een bedrijf dat ontzettend veel passie heeft voor eten en drinken ontvang je een salaris wat hoger ligt dan de horeca CAO voorschrijft en krijg je veel vrijheid en de mogelijkheid om te werken met toffe producten. We gaan informeel met elkaar om en je krijgt ruimte voor je eigen ideeën. De bedrijfscultuur is informeel maar professioneel. Respect en gelijkwaardigheid vinden we erg belangrijk en dragen we actief uit bij alle medewerkers. Picknickers is het hele jaar geopend, dus het gaat om een full-time functie, dus ook voor het laagseizoen (38 uur per week).

Taken en verantwoordelijkheden
– Het ‘draaien’ van de warme kant (of koude kant als je dat leuker vindt)
– Plaatsen van bestellingen bij leveranciers
– Verbetervoorstellen doen aan bedrijfsleiding
– Aansturen van de spoelkeuken
– Warme kant draaien en aan de pas staan als je dat leuk vindt

Arbeidsvoorwaarden
– Picknickers is een bovengemiddeld bedrijf en daarom belonen wij ook bovengemiddeld
– Je salaris is 10% tot 20% hoger dan de huidige CAO lonen
– Jaarlijkse loonsverhoging bij goed presteren
– Je ontvangt € 0,19 per kilometer vergoeding voor je reiskosten
– Twee achtereengesloten dagen weekend in het hoogseizoen
– Drie achtereengesloten dagen weekend in het laagseizoen
– Van september t/m maart 3-4 dagen per week vrij, van april t/m augustus 2 dagen per week vrij (in de zomer werk je 5 dagen per week
– Mogelijkheid om trainingen cursussen te volgen
– Veel flexibiliteit
– Informele, maar professionele bedrijfscultuur
– Geen ouderwetse manier van werken, maar jong, modern en slim


 • Martine

 • Henkjan

 • Lies

 • Nathalie

  Mede-oprichter
  Nathalie is opgegroeid met zelfgemaakte taarten, groentes uit eigen tuin en bloemen in salades. Als je zulke smaken meekrijgt, kan het niet anders dan dat je fan wordt van voedsel. Ze vindt alles, van de losse ingrediënten tot het koken en het serveren ervan, ontzettend gaaf!

  Dat is ook de reden waarom ze is gaan studeren aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Aangezien Nathalie dolgelukkig kan worden bij het zien, maken, ruiken en proeven van een mooie chocoladetaart of het uitstallen van haar gehele servieskast voor een groots diner, dan moet dit ook bij anderen aanstekelijk werken!
 • Hindrik

  Mede-oprichter
  Hindrik heeft bedrijfskunde gestudeerd en heeft een passie voor marketing en organisatiekunde. Als strateeg denkt hij vooral na over de bedrijfsstrategie van Picknickers en houdt hij zich bezig marketing en organisatorische zaken. De ervaring die Hindrik heeft opgedaan als kok tijdens zijn studiejaren komen af en toe ook nog van pas ;-)
 • Eva

 • Bjorn

  Chef
 • Kim

 • Boudy

 • Anne

 • Wylene

 • Jesse

 • Matthijs

 • Caya

 • Femke

 • Jonna

 • Gijs

 • Jelle