Team

‘Een Picknicker is een echte foodie: wij houden van eten en drinken en alles wat er mee te maken heeft!’
Het team van Picknickers bestaat uit echte foodies: mensen die helemaal weg zijn van eten en drinken. Maar het meest houden we er van om deze dingen met anderen te delen! We maken het onze gasten graag naar hun zin zodat ook zij kunnen ervaren hoe blij je kan worden van zulke simpele maar vooral heerlijke dingen als zelf gebakken appeltaart, een fantastische espresso of een feestelijke picknick!

Vacatures

Ben je bij ons langs geweest, of bekijk je de site en denk je wow, zo denk ik er ook over? Voelt Picknickers voor jou als dé plek waar je als foodie een leuke baan kunt hebben in ons nieuwe restaurant in Friesland? Kom dan ons team versterken! We maken namelijk graag kennis met mensen die net zo veel plezier uit gastvrijheid en koken halen als wij dat doen.

Een open sollicitatie mag altijd als je denkt dat je perfect past bij Picknickers!

Kijk hieronder of er een vacature voor je bij zit of laat ons weten dat je een open sollicitatie wilt doen via werken@picknickers.nl


Als afwasser ben jij degene die zorgt dat alle vaat weer blinkend schoon wordt en de keuken altijd genoeg borden heeft om gerechten op uit te zetten. Dankzij jou kunnen de koks goed hun werk doen en daarom ben je een belangrijk onderdeel van het keukenteam! Je ondersteunt de koks verder waar mogelijk. We zoeken iemand tussen de 15 en 18 jaar. In overleg bepalen we hoeveel uur per week je werkt. Dat kunnen dus 6 uur per week zijn, maar je mag ook 20 uur per week werken als je wil.

Zoek je een spetterende bijbaan met een bovengemiddeld salaris, supergezellige collega’s, onvergetelijke teamuitjes en wil je werken bij een tof, jong bedrijf? Stuur dan een mailtje naar werken@picknickers.nl!

Onze runners zijn degene die drankjes en gerechten rondbrengen op het terras. Ook dek je tafels in en haal je tafels uit in overleg met de bediening. Daarnaast draag je zorg voor een nette omgeving en haal je regelmatig even een doekje over de tafels. Onze runners zijn vlot, oplettend en lopen nooit met lege handen!

Ben je 15 jaar of ouder en zoek je een leuke bijbaan bij een tof bedrijf? Stuur dan je motivatie naar werken@picknickers.nl!

Als medewerker bediening zorg je ervoor dat alle gasten het naar hun zin hebben. Je neemt bestellingen van gasten op en brengt deze rond, je weet goed advies te geven over de verschillende producten en zorgt er vooral voor dat mensen zich welkom voelen. Fulltime (38 uur) of part-time in overleg mogelijk.

We zoeken mensen met een vrolijke uitstraling die een leuke baan zoeken met toffe collega’s 🙂

Weet jij dus hoe je de perfecte Picknickers beleving creëert, iedere dag weer en ben je 17 jaar of ouder met 1 jaar werkervaring? Stuur dan je motivatie naar werken@picknickers.nl!

Deze zomer zijn we op zoek naar de aller hipste barmannen en barvrouwen! Als bartender run je de de waar cocktails, smoothies en koffies. Je draait je hand niet om voor een Long Island Icetea en mixt ook je mojito’s met de nodig flair. Je weet de allerbeste groene smoothies te bouwen bomvol vitamines en legt onze gasten graag uit waarom die groene smurrie echt wel goed voor je is 😉 Werkervaring als barista is een pré.

Ben jij 18 jaar of ouder en ben jij shaken en stirred bij het lezen van deze vacature? Stuur dan je cv en motivatie naar werken@picknickers.nl!

Als kok ben je verantwoordelijk voor alle gerechten op onze menukaart. Voor jou is koken naar eigen recept een must en werkt graag met verse, lokale producten. Verder draag je zorg voor de bestellingen, de mise en place en houd je de keuken netjes en schoon. Je bent vrolijk, flexibel qua werktijden en precies! Fulltime (38 uur) of part-time in overleg mogelijk.

Wat wij jou bieden?
Naast een bedrijf dat ontzettend veel passie heeft voor eten en drinken ontvang je een salaris wat hoger ligt dan de horeca CAO en krijg je veel vrijheid en de mogelijkheid om te werken met toffe producten. We gaan informeel met elkaar om en je krijgt ruimte voor je eigen ideeën. De bedrijfscultuur is informeel maar professioneel. Respect, eerlijkheid en gelijkwaardigheid vinden we erg belangrijk en dragen we actief uit bij alle medewerkers. Picknickers is het hele jaar geopend, dus het gaat om een full-time functie, dus ook voor het laagseizoen (38 uur per week). Van april t/m september werk je op woensdag t/m zondag en ben je altijd op maandag en dinsdag vrij. Je hebt dus altijd 2 dagen achter elkaar weekend. In het laagseizoen kun je ook in de weekenden vrij krijgen door af te wisselen met collega’s. Verder werk je in een gloednieuwe keuken die in 2018 is gebouwd!

Ben je 18 jaar of ouder, heb je een afgeronde opleiding als zelfstandig werkend kok of heb je veel werkervaring en ben je toe aan een culinaire uitdaging? Stuur dan je motivatie naar werken@picknickers.nl.

Ben jij een ondernemende manager met passie voor horeca? Voel jij het Picknickers concept in elke vezel van je lichaam? Had Picknickers ook zo maar van jou kunnen zijn? Dan leren we jou graag kennen!

Picknickers is in acht jaar tijd gegroeid van een team bestaande uit 10 mensen naar een team wat inmiddels bestaat uit 40 mensen. Met fantastische reviews en publicaties in nationale media heeft Picknickers inmiddels een behoorlijke bekendheid opgebouwd. Waar we op een zomerdag acht jaar geleden 200 gasten op een dag hadden, zijn dat er nu ruim 600. Dat is natuurlijk heel tof, maar we hebben nog zoveel ideeën! Om die ideeën de ruimte te geven en om Picknickers verder te laten groeien van een start-up naar een scale-up, zijn we op zoek naar een ondernemende bedrijfsleider.

Zo ziet onze ideale bedrijfsleider er uit:

– Voelt het concept van Picknickers goed aan
– Afgeronde HBO opleiding (zoals hogere hotelschool) of relevante werkervaring
– Is goed in mensen trainen en coachen
– Heeft passie voor horeca (gastvrijheid, eten, drinken)
– Heeft verstand van management, leiderschap en ondernemerschap
– Kan leidinggeven aan teams en individuen
– Kan administratieve taken uitvoeren (offreren, factureren, reserveringen, roosters opstellen, HR administratie, marketing etc).
– Heeft oog voor details, zoals de maling van de koffie of de speakers die nét wat te luid staan 😉
– Is eerlijk, open, informeel maar professioneel
– Is goed in feedback geven en ontvangen
– Houdt van mensen en de verhalen die ze delen
– Kan een biefstuk bakken en de juiste wijn er bij zoeken. Je bent namelijk het eerste aanspreekpunt voor zowel de keuken als bediening!
– Begrijpt waarom duurzaamheid, biologisch, ecologisch of lokaal een meerwaarde is.
– Heeft 3 jaar werkervaring (of ontzettend veel passie en veel leergierigheid). Als je langer dan 3 jaar een team van minimaal 10 man hebt aangestuurd of iedere dag 100 couverts draaide, zijn we al heel blij!
– Is goed in zowel mondelinge als schriftelijke communicatie
– Optioneel: Je hebt groene vingers 😉

Dit kunnen wij je bieden:

– Fulltime baan (38) uur van april t/m oktober. Heb je jezelf na 6 maand bewezen en is er een match? Dan krijg je van ons een jaarcontract, ook voor het laagseizoen dus. Picknickers is namelijk het hele jaar geopend.
– Een fijne werkomgeving met een toffe informele bedrijfscultuur. We hebben geen ouderwetse Gordon Ramsay hiërarchie en schreeuwen niet. We focussen ons juist op samenwerking. Informeel maar professioneel. Je hebt de vrijheid en ruimte voor eigen inbreng en mag zeggen wat je wil als je denkt dat iets beter kan. Iedereen doet mee, of je nou chef-kok bent of afwasser.
– Een fantastisch uitzicht over het Sneekermeer!
– Super blije, enthousiaste gasten die speciaal naar Terherne komen om bij Picknickers te kunnen chillen.
– Trainingen op het gebied van management, marketing, gastvrijheid en ondernemerschap om jezelf te ontwikkelen.
– Bovengemiddeld salaris. Het is hard werken in de horeca en daar mag je ook naar beloond worden. Picknickers betaalt vaak meer dan de horeca CAO voorschrijft. Gaat het goed met het bedrijf? Dan gaat het ook goed met jou!
– Aaneengesloten weekenddagen, ook in het hoogseizoen.
– Een bedrijf waar je trots op kunt zijn. Picknickers heeft in acht jaar tijd een enorme groei meegemaakt en staat inmiddels in Friesland, maar ook zeker daar buiten, dik op de kaart. Ontzettend enthousiaste gasten (en werknemers!) zorgen voor fantastische reviews en publicaties in nationale media zoals Jamie’s Magazine, Libelle, Margriet, Vriendin, vtwonen en meer.
– Producten waar je met trots over kan vertellen. Geen diepvries wortels en Knorr aanmengsoepen of sauzen. Echt bio ijs van Gerard en Barend, super toffe eigen (familie) recepten, kruiden en eetbare bloemen uit eigen moestuin vol met eerlijke smaken.
– Een jong team bestaande uit 40 personen in het hoogseizoen en zo’n 20 personen in het laagseizoen.

Herken jij jezelf hierin? Stuur dan je motivatie naar werken@picknickers.nl!

 • Martine

 • Henkjan

 • Lies

 • Nathalie

  Mede-oprichter
  Nathalie is opgegroeid met zelfgemaakte taarten, groentes uit eigen tuin en bloemen in salades. Als je zulke smaken meekrijgt, kan het niet anders dan dat je fan wordt van voedsel. Ze vindt alles, van de losse ingrediënten tot het koken en het serveren ervan, ontzettend gaaf!

  Dat is ook de reden waarom ze is gaan studeren aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Aangezien Nathalie dolgelukkig kan worden bij het zien, maken, ruiken en proeven van een mooie chocoladetaart of het uitstallen van haar gehele servieskast voor een groots diner, dan moet dit ook bij anderen aanstekelijk werken!
 • Hindrik

  Mede-oprichter
  Hindrik heeft bedrijfskunde gestudeerd en heeft een passie voor marketing en organisatiekunde. Als strateeg denkt hij vooral na over de bedrijfsstrategie van Picknickers en houdt hij zich bezig marketing en organisatorische zaken. De ervaring die Hindrik heeft opgedaan als kok tijdens zijn studiejaren komen af en toe ook nog van pas ;-)
 • Eva

 • Bjorn

  Chef
 • Kim

 • Boudy

 • Anne

 • Wylene

 • Jesse

 • Matthijs

 • Caya

 • Femke

 • Jonna

 • Gijs

 • Jelle