Team & Vacatures Picknickers

‘Een Picknicker is een echte foodie: wij houden van eten en drinken en alles wat er mee te maken heeft!’
Het team van Picknickers bestaat uit echte foodies: mensen die helemaal weg zijn van eten en drinken. Maar het meest houden we er van om deze dingen met anderen te delen! We maken het onze gasten graag naar hun zin zodat ook zij kunnen ervaren hoe blij je kan worden van zulke simpele maar vooral heerlijke dingen als zelf gebakken appeltaart, een fantastische espresso of een feestelijke picknick!

Vacatures

Ben je bij ons langs geweest, of bekijk je de site en denk je wow, zo denk ik er ook over? Voelt Picknickers voor jou als dé plek waar je als foodie een leuke baan kunt hebben in ons chille restaurant in Friesland? Kom dan ons team versterken! We maken namelijk graag kennis met mensen die net zo veel plezier uit gastvrijheid en koken halen als wij dat doen.

Een open sollicitatie mag altijd als je denkt dat je perfect past bij Picknickers!

Kijk hieronder of er een vacature voor je bij zit of laat ons weten dat je een open sollicitatie wilt doen via werken@picknickers.nl

RESTAURANT MANAGER

Dit jaar hebben we weer een hele mooie vacature beschikbaar voor de fulltime horeca professionals. We zijn namelijk op zoek naar een restaurant manager! Als restaurant manager ben je verantwoordelijk voor het dagelijkse gastcontact en het operationele aansturen op de werkvloer. Je brieft de teams voorafgaande aan de shifts, stuurt op de loonkosten en zorgt ervoor dat het bedieningsteam optimaal kan presteren. Daarnaast ben je de schakel in de communicatie tussen de keuken, bar en bediening, en zorg je ervoor de de kwaliteit van onze service en gerechten gewaarborgd wordt. Een horeca opleiding zoals de middelbare of hogere hotelschool is een pré, maar is niet vereist. Fulltime (38 uur) of part-time in overleg mogelijk.

Wat wij jou bieden?

Naast een bedrijf dat ontzettend veel passie heeft voor eten en drinken ontvang je een salaris wat hoger ligt dan de horeca CAO en krijg je veel vrijheid en de mogelijkheid om te werken met toffe producten. Picknickers wordt al bijna 10 jaar genoemd in landelijke media en bladen als een chille plek met goed eten en drinken. We gaan informeel met elkaar om en je krijgt ruimte voor je eigen ideeën. De bedrijfscultuur is informeel maar professioneel. Respect, eerlijkheid en gelijkwaardigheid vinden we erg belangrijk en dragen we actief uit bij alle medewerkers. Daarnaast kan je veel leren van collega’s die allemaal hun specialisme hebben. Of het nu leidinggeven, upsellen of productkennis is, je kan je kennis op meerdere vlakken uitbreiden. Picknickers is het hele jaar geopend, ook in het laagseizoen, dus het gaat om een full-time functie, 38 uur per week). Van april t/m september werk je op woensdag t/m zondag en ben je altijd op maandag en dinsdag vrij. Je hebt dus altijd 2 dagen achter elkaar weekend.

Ben jij een foodie en is horeca jouw vak? Stuur dan je motivatie naar werken@picknickers.nl!

ZELFSTANDIG WERKEND KOK

Voor het komende seizoen zijn wij per direct op zoek naar een zelfstandig werkend kok ter aanvulling van ons keuken team. Bij Picknickers kom je binnen in een bedrijf met een duidelijk concept, gestructureerde processen en vooral met liefde voor écht koken. De meeste gerechten worden gekookt vanaf de basis ingrediënten, waardoor onze gerechten opvallen in eenvoud, smaak en kleur. In ons huidige team zoeken we iemand die geen moeite heeft met tempo, aansturen van vakantiekrachten en overzicht houden. Zoek jij dus een keuken waar met liefde wordt gekookt op een informele maar professionele wijze? Dan zien we heel graag jouw sollicitatie verschijnen!

Wat wij jou bieden?

Naast een bedrijf dat ontzettend veel passie heeft voor eten, drinken en gastvrijheid ontvang je een salaris wat hoger ligt dan de horeca CAO omdat we vinden dat werken in de horeca ondergewaardeerd wordt. We maken maatwerkcontracten op basis van je ervaring en ambities los van wat de CAO voorschrijft. Je krijgt veel vrijheid en de mogelijkheid om te werken met toffe producten. We gaan informeel met elkaar om en je krijgt ruimte voor je eigen ideeën. De bedrijfscultuur is informeel maar professioneel. Respect, eerlijkheid en gelijkwaardigheid vinden we erg belangrijk en dragen we actief uit bij alle medewerkers. Teamleden omschrijven Picknickers als een persoonlijk bedrijf waar een sterk familie gevoel is. We vinden het belangrijk dat iedereen zich gewaardeerd voelt en plezier heeft in zijn werk. Dat is het belangrijkste om elke dag met plezier naar je werk te gaan. We zijn opzoek naar de nieuwe generatie koks die de moderne keukencultuur omarmen en op gelijkwaardige basis wil samen werken. Daarnaast kan je veel leren van collega’s die allemaal hun specialisme hebben. Of het nu leidinggeven, barbecuen of organiseren is, je kan je kennis op meerdere vlakken uitbreiden. Heb je persoonlijke leerdoelen? We coachen je graag om je te helpen groeien. Picknickers is het hele jaar geopend, dus het gaat om een full-time functie, 38 uur per week. Van april t/m september werk je op woensdag t/m zondag en ben je altijd op maandag en dinsdag vrij. Je hebt dus altijd 2 dagen achter elkaar weekend. Buiten de maanden juli en augustus is het vaak wel in overleg mogelijk om verlof op te nemen naast de maandag en dinsdag waarop we dicht zijn. Verder werk je in een nieuwe keuken die in 2018 is gebouwd wat wel zo fijn is!

 

Ben je 18 jaar of ouder, heb je een afgeronde opleiding als zelfstandig werkend kok of heb je veel werkervaring en ben je toe aan een culinaire uitdaging? Stuur dan je motivatie naar werken@picknickers.nl

MISE EN PLACE KOK 

We een nieuwe functie in de keuken met wel heel aantrekkelijke voorwaarden! Het gaat namelijk om een doordeweekse 9-17 baan in de horeca! Picknickers krijgt het ieder jaar weer iets drukker, en om dit allemaal in goede banen te blijven leiden, maar niet in te boeten op kwaliteit, zijn we op zoek naar iemand die op de maandag tot en met de vrijdag de mise en place komt voorbereiden. Voor deze baan zoeken we iemand die goed is in bulk voorbereiden, consistent is in zijn werkwijze, all round kan koken en het niet erg vindt om op maandag en dinsdag de hele keuken voor zichzelf vrij te hebben :-). Deze functie kan eventueel ook nog parttime ingevuld worden of uren kunnen vervroegd worden in overleg.

Wat wij jou bieden?

Naast een bedrijf dat ontzettend veel passie heeft voor eten en drinken ontvang je een salaris wat hoger ligt dan de horeca CAO en krijg je veel vrijheid en de mogelijkheid om te werken met toffe producten. Picknickers wordt al bijna 10 jaar genoemd in landelijke media en bladen als een chille plek met goed eten en drinken. We gaan informeel met elkaar om en je krijgt ruimte voor je eigen ideeën. De bedrijfscultuur is informeel maar professioneel. Respect, eerlijkheid en gelijkwaardigheid vinden we erg belangrijk en dragen we actief uit bij alle medewerkers. Daarnaast kan je veel leren van collega’s die allemaal hun specialisme hebben.

 

Denk je dat dit jouw ultieme baan is? Stuur dan je motivatie naar werken@picknickers.nl

MEDEWERKER BEDIENING

Ook voor komend seizoen zoeken we weer, blije, vrolijke en spontane collega’s voor in de bediening! Zoek jij een leuke, leerzame bijbaan met bovengemiddeld goed salaris waarbij je naast plezier maken met je collega’s (en gasten!) ook je communicatieve skills verder kunt ontwikkelen en waar we je competitief uitdagen met leuke prijzen en trainingen? Dan horen we heel graag van je! Voor deze functie is ervaring van 1 jaar in dezelfde functie een pré.

Wat wij jou bieden?

Naast een bedrijf dat ontzettend veel passie heeft voor eten en drinken ontvang je een salaris wat hoger ligt dan de horeca CAO en krijg je veel vrijheid en de mogelijkheid om te werken met toffe producten. Picknickers wordt al bijna 10 jaar genoemd in landelijke media en bladen als een chille plek met goed eten en drinken. We gaan informeel met elkaar om en je krijgt ruimte voor je eigen ideeën. De bedrijfscultuur is informeel maar professioneel. Respect, eerlijkheid en gelijkwaardigheid vinden we erg belangrijk en dragen we actief uit bij alle medewerkers. Daarnaast kan je veel leren van collega’s die allemaal hun specialisme hebben. Denk aan upsellen, productkennis en communicatie.

 

Denk je dat dit jouw ultieme baan is? Stuur dan je motivatie naar werken@picknickers.nl

RUNNER

Ook voor komend seizoen zoeken we weer, blije, vrolijke en spontane collega’s als runner! Deze bijbaan is de perfecte manier om kennis te maken met een bruisende, gezellige en leerzame omgeving als de horeca! Je krijgt uitgebreide training over hoe je moet lopen met dienbladen en borden, kan rustig wennen aan het gastcontact en maakt makkelijk kennis met nieuwe collega’s. Geen dag is saai en je leert onwijs veel. Je leert veel sociale skills waar je later in je professionele leven veel aan hebt! We zouden het dan ook leuk vinden om kennis met je te maken!

Wat wij jou bieden?

Naast een bedrijf dat ontzettend veel passie heeft voor eten en drinken ontvang je een salaris wat hoger ligt dan de horeca CAO en krijg je veel vrijheid en de mogelijkheid om te werken met toffe producten. Picknickers wordt al bijna 10 jaar genoemd in landelijke media en bladen als een chille plek met goed eten en drinken. We gaan informeel met elkaar om en je krijgt ruimte voor je eigen ideeën. De bedrijfscultuur is informeel maar professioneel. Respect, eerlijkheid en gelijkwaardigheid vinden we erg belangrijk en dragen we actief uit bij alle medewerkers. Daarnaast kan je veel leren van collega’s die allemaal hun specialisme hebben. Denk aan draagtechnieken, productkennis en communicatie.

 

Klinkt als de perfecte bijbaan voor jou? Stuur dan je motivatie naar werken@picknickers.nl

AFWASSER

Op zoek naar een leuke bijbaan deze zomer? Dit bijbaantje zorgt ervoor dat je nooit stil hoeft te staan en zeker bent van je uren. Een afwasser is namelijk altijd nodig om de keuken te voorzien van schone vaat! Je bent dus een een belangrijk onderdeel van het keukenteam! Je bent precies, houdt van duidelijkheid en kan georganiseerd werken. Zeker in deze periode hebben we veel tijd om je te laten wennen en kennis te laten maken met je nieuwe werkomgeving, wel zo prettig! Daarnaast krijg je bij ons een meer dan uitstekend salaris wat handig is als je spaart voor iets tofs 🙂

 

Nieuwsgierig? Stuur ons dan snel een mailtje naar werken@picknickers.nl en dan maken we snel kennis met elkaar! 

BARISTA

Voor het komende seizoen zoeken we nog iemand met barista-ervaring achter de bar. Deze ervaring is belangrijk, want het is de bedoeling dat je redelijk snel zelfstandig diensten kan draaien in de ochtend zonder begeleiding (na je inwerkperiode met begeleiding uiteraard). Op andere gebieden kan je juist veel ervaring op doen als het gaat om cocktails en andere zelfgemaakte drankjes. Het is mogelijk om deze functie te combineren met uren in de bediening. We zouden het leuk vinden om kennis te maken als bovenstaande je aanspreekt!

 

Nieuwsgierig? Stuur ons dan snel een mailtje naar werken@picknickers.nl en dan maken we snel kennis met elkaar! 

 • Nathalie

  Mede-oprichter
  Nathalie is opgegroeid met zelfgemaakte taarten, groentes uit eigen tuin en bloemen in salades. Als je zulke smaken meekrijgt, kan het niet anders dan dat je fan wordt van voedsel. Ze vindt alles, van de losse ingrediënten tot het koken en het serveren ervan, ontzettend gaaf!

  Dat is ook de reden waarom ze is gaan studeren aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Aangezien Nathalie dolgelukkig kan worden bij het zien, maken, ruiken en proeven van een mooie chocoladetaart of het uitstallen van haar gehele servieskast voor een groots diner, dan moet dit ook bij anderen aanstekelijk werken!
 • Hindrik

  Mede-oprichter
  Hindrik heeft bedrijfskunde gestudeerd en heeft een passie voor marketing en organisatiekunde. Als strateeg denkt hij vooral na over de bedrijfsstrategie van Picknickers en houdt hij zich bezig marketing en organisatorische zaken. De ervaring die Hindrik heeft opgedaan als kok tijdens zijn studiejaren komen af en toe ook nog van pas ;-)
 • Jarno

  Bedrijfsleider
 • Simon

  Chef-kok
 • Boudy

  Bar manager
 • Yeroen

 • Isis

 • Job

 • Johanne

 • Brent

 • Stijn

 • Jelle

 • Nine

 • Maaike

 • Willem

 • Thomas

 • Marrit

 • Milou