Team & Vacatures Picknickers

‘Een Picknicker is een echte foodie: wij houden van eten en drinken en alles wat er mee te maken heeft!’
Het team van Picknickers bestaat uit echte foodies: mensen die helemaal weg zijn van eten en drinken. Maar het meest houden we er van om deze dingen met anderen te delen! We maken het onze gasten graag naar hun zin zodat ook zij kunnen ervaren hoe blij je kan worden van zulke simpele maar vooral heerlijke dingen als zelf gebakken appeltaart, een fantastische espresso of een feestelijke picknick!

Vacatures

Ben je bij ons langs geweest, of bekijk je de site en denk je wow, zo denk ik er ook over? Voelt Picknickers voor jou als dé plek waar je als foodie een leuke baan kunt hebben in ons chille restaurant in Friesland? Kom dan ons team versterken! We maken namelijk graag kennis met mensen die net zo veel plezier uit gastvrijheid en koken halen als wij dat doen.

Een open sollicitatie mag altijd als je denkt dat je perfect past bij Picknickers!

Kijk hieronder of er een vacature voor je bij zit of laat ons weten dat je een open sollicitatie wilt doen via werken@picknickers.nl

SOUSCHEF
Per 1 september zijn wij op zoek naar een souschef voor ons keukenteam. In de afgelopen jaren is onze foodbar niet alleen uitgegroeid tot een begrip in de provincie en daarbuiten, ook qua team en processen zijn we als bedrijf steeds professioneler en completer geworden. We denken dat ons concept dus aardig staat, op 1 hele belangrijke functie na: een goede sous! Om nog beter te kunnen presteren als bedrijf zoeken we een rechterhand in de keuken die niet alleen kan koken, maar ook mee kan organiseren, plannen en de kwaliteit kan bewaken.Als sous ben jij verantwoordelijk voor de structuur en aansturing van het team. Je helpt de chef vorm te geven aan de menukaart en wisselende menu’s, stuurt medewerkers aan en zorgt voor de planning van de mice en place. Je kan goed communiceren met zowel je collega’s in de keuken en in de bediening, vooral tijdens de service. Je houdt van orde, organiseren en overzicht. Je kan goed omgaan met het seizoenskarakter van Picknickers wat betekent dat je in de zomer 5 dagen draait en in de winter 3-4.

Wat wij jou bieden?
Naast een bedrijf dat ontzettend veel passie heeft voor eten en drinken ontvang je een salaris wat hoger ligt dan de horeca CAO en krijg je veel vrijheid en de mogelijkheid om te werken met toffe producten. We gaan informeel met elkaar om en je krijgt ruimte voor je eigen ideeën. De bedrijfscultuur is informeel maar professioneel. Respect, eerlijkheid en gelijkwaardigheid vinden we erg belangrijk en dragen we actief uit bij alle medewerkers. Picknickers is het hele jaar geopend, dus het gaat om een full-time functie, dus ook voor het laagseizoen (38 uur per week). Van april t/m september werk je op woensdag t/m zondag en ben je altijd op maandag en dinsdag vrij. Je hebt dus altijd 2 dagen achter elkaar weekend. In het laagseizoen kun je ook in de weekenden vrij krijgen door af te wisselen met collega’s. Verder werk je in een gloednieuwe keuken die in 2018 is gebouwd!

Ben je 18 jaar of ouder, heb je een afgeronde opleiding als zelfstandig werkend kok of heb je 3 jaar werkervaring en ben je toe aan een culinaire uitdaging? Stuur dan je motivatie naar werken@picknickers.nl.

AFWASSER
Als afwasser ben jij degene die zorgt dat alle vaat weer blinkend schoon wordt en de keuken altijd genoeg borden heeft om gerechten op uit te zetten. Dankzij jou kunnen de koks goed hun werk doen en daarom ben je een belangrijk onderdeel van het keukenteam! Je ondersteunt de koks verder waar mogelijk. We zoeken iemand tussen de 15 en 18 jaar. In overleg bepalen we hoeveel uur per week je werkt. Dat kunnen dus 6 uur per week zijn, maar je mag ook 20 uur per week werken als je wil.

Zoek je een spetterende bijbaan met een bovengemiddeld salaris, supergezellige collega’s, onvergetelijke teamuitjes en wil je werken bij een tof, jong bedrijf? Stuur dan een mailtje naar werken@picknickers.nl!


 • Nathalie

  Mede-oprichter
  Nathalie is opgegroeid met zelfgemaakte taarten, groentes uit eigen tuin en bloemen in salades. Als je zulke smaken meekrijgt, kan het niet anders dan dat je fan wordt van voedsel. Ze vindt alles, van de losse ingrediënten tot het koken en het serveren ervan, ontzettend gaaf!

  Dat is ook de reden waarom ze is gaan studeren aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden. Aangezien Nathalie dolgelukkig kan worden bij het zien, maken, ruiken en proeven van een mooie chocoladetaart of het uitstallen van haar gehele servieskast voor een groots diner, dan moet dit ook bij anderen aanstekelijk werken!
 • Hindrik

  Mede-oprichter
  Hindrik heeft bedrijfskunde gestudeerd en heeft een passie voor marketing en organisatiekunde. Als strateeg denkt hij vooral na over de bedrijfsstrategie van Picknickers en houdt hij zich bezig marketing en organisatorische zaken. De ervaring die Hindrik heeft opgedaan als kok tijdens zijn studiejaren komen af en toe ook nog van pas ;-)
 • Jarno

  Bedrijfsleider
 • Myrna

  Restaurant manager
 • Simon

  Chef-kok
 • Boudy

  Bar manager
 • Yeroen

 • Isis

 • Job

 • Johanne

 • Brent

 • Stijn

 • Jelle

 • Nine

 • Maaike

 • Willem

 • Thomas

 • Marrit

 • Milou

 • vacature horeca friesland

  Sous-chef

  fulltime - 38 uur
  Picknickers is op zoek naar een sous-chef! We zoeken iemand die blij wordt van het werken met verse producten en glundert wanneer hij zijn borden op mag maken met bloemen uit eigen moestuin.

  Opdracht- en functieomschrijving
  Wij bieden je een baan als sous-chef in een keuken waar gewerkt wordt met verse, lokale en homemade producten die regelmatig wisselen. Anders dan anders! Dit vereist passie en vakkennis! Als sous-chef zorg je er voor dat je samen met de chef de visie van Picknickers zo goed mogelijk neerzet. Jullie nemen beide de leiding in de keuken en zijn samen eindverantwoordelijk. Je zorgt er voor dat de mise en place altijd strak staat, dat de voorraad in orde is en controleert of de hygiene op peil is. Maar vooral werk je dagelijks met heel heel plezier aan toffe gerechten waar onze gasten blij van worden! Je werkt samen met de chef-kok en twee zelfstandig werkend koks.

  Vaardigheden en competenties
  Wat we het belangrijkst vinden is dat je passie hebt voor koken! Je moet het echt leuk vinden om alles zelf te maken, van de jus de veau tot de jam. We zoeken een sous-chef die gestructureerd is en er van houdt om een keuken te organiseren. De sous-chef die wij zoeken is verder flexibel, werkt graag in een team en werkt precies. Heb jij de ambitie om nog beter te worden in je vak? Wil je werken bij een foodbar die het allemaal net wat anders doet? Stuur dan je motivatie en cv naar werken@picknickers.nl

  Wat wij jou bieden?
  Naast een bedrijf dat ontzettend veel passie heeft voor eten en drinken ontvang je een salaris wat hoger ligt dan de horeca CAO en krijg je veel vrijheid en de mogelijkheid om te werken met toffe producten. We gaan informeel met elkaar om en je krijgt ruimte voor je eigen ideeën. De bedrijfscultuur is informeel maar professioneel. Respect, eerlijkheid en gelijkwaardigheid vinden we erg belangrijk en dragen we actief uit bij alle medewerkers. Picknickers is het hele jaar geopend, dus het gaat om een full-time functie, dus ook voor het laagseizoen (38 uur per week). Van april t/m september werk je op woensdag t/m zondag en ben je altijd op maandag en dinsdag vrij. Je hebt dus altijd 2 dagen achter elkaar weekend. In het laagseizoen (do t/m zo) kun je ook in de weekenden vrij krijgen door af te wisselen met collega's. Verder werk je in een gloednieuwe keuken die in 2018 is gebouwd!