Team & Vacatures Picknickers

‘Een Picknicker is een echte foodie: wij houden van eten en drinken en alles wat er mee te maken heeft!’
Het team van Picknickers bestaat uit echte foodies: mensen die helemaal weg zijn van eten en drinken. Maar het meest houden we er van om deze dingen met anderen te delen! We maken het onze gasten graag naar hun zin zodat ook zij kunnen ervaren hoe blij je kan worden van zulke simpele maar vooral heerlijke dingen als zelf gebakken appeltaart, een fantastische espresso of een feestelijke picknick!

Vacatures

Ben je bij ons langs geweest, of bekijk je de site en denk je wow, zo denk ik er ook over? Voelt Picknickers voor jou als dé plek waar je als foodie een leuke baan kunt hebben in ons chille restaurant in Friesland? Kom dan ons team versterken! We maken namelijk graag kennis met mensen die net zo veel plezier uit gastvrijheid en koken halen als wij dat doen.

Een open sollicitatie mag altijd als je denkt dat je perfect past bij Picknickers!

Kijk hieronder of er een vacature voor je bij zit of laat ons weten dat je een open sollicitatie wilt doen via werken@picknickers.nl

BEDRIJFSLEIDER
Ben jij een ondernemende manager met passie voor horeca? Voel jij het Picknickers concept in elke vezel van je lichaam? Had Picknickers ook zo maar van jou kunnen zijn? Dan leren we jou graag kennen!

Picknickers is in 10 jaar tijd gegroeid van een team bestaande uit 10 mensen naar een team wat inmiddels bestaat uit 50-60 mensen. Met fantastische reviews en publicaties in nationale media heeft Picknickers inmiddels een behoorlijke bekendheid opgebouwd. Waar we op een zomerdag 10 jaar geleden 200 gasten op een dag hadden, zijn dat er nu ruim 600-800. Dat is natuurlijk heel tof, maar we hebben nog zoveel ideeën! Om die ideeën de ruimte te geven en om Picknickers verder te laten groeien van een start-up naar een scale-up, zijn we op zoek naar een ondernemende bedrijfsleider.

Zo ziet onze ideale bedrijfsleider er uit:
– Voelt het concept van Picknickers goed aan
– Afgeronde MBO opleiding (zoals middelbare hotelschool) of relevante werkervaring
– Is goed in mensen trainen en coachen
– Heeft passie voor horeca (gastvrijheid, eten, drinken)
– Heeft verstand van management, leiderschap en ondernemerschap
– Kan leidinggeven aan teams en individuen
– Kan administratieve taken uitvoeren (offreren, factureren, reserveringen, roosters opstellen, HR administratie, marketing etc).
– Heeft oog voor details, zoals de maling van de koffie of de speakers die nét wat te luid staan 😉
– Is eerlijk, open, informeel maar professioneel
– Is goed in feedback geven en ontvangen
– Houdt van mensen en de verhalen die ze delen
– Kan een biefstuk bakken en de juiste wijn er bij zoeken. Je bent namelijk het eerste aanspreekpunt voor zowel de keuken als bediening!
– Begrijpt waarom duurzaamheid, biologisch, ecologisch of lokaal een meerwaarde is.
– Heeft 3 jaar werkervaring (of ontzettend veel passie en veel leergierigheid). Als je langer dan 3 jaar een team van minimaal 10 man hebt aangestuurd of iedere dag 100 couverts draaide, zijn we al heel blij!
– Is goed in zowel mondelinge als schriftelijke communicatie
– Optioneel: Je hebt groene vingers

Wat wij jou bieden?
– Fulltime baan (36) uur
– Een fijne werkomgeving met een toffe informele bedrijfscultuur. We hebben geen ouderwetse Gordon Ramsay hiërarchie en schreeuwen niet. We focussen ons juist op samenwerking. Informeel maar professioneel. Je hebt de vrijheid en ruimte voor eigen inbreng en mag zeggen wat je wil als je denkt dat iets beter kan. Iedereen doet mee, of je nou chef-kok bent of afwasser.
– Een fantastisch uitzicht over het Sneekermeer!
– Super blije, enthousiaste gasten die speciaal naar Terherne komen om bij Picknickers te kunnen chillen.
– Trainingen op het gebied van management, marketing, gastvrijheid en ondernemerschap om jezelf te ontwikkelen.
– Bovengemiddeld salaris. Het is hard werken in de horeca en daar mag je ook naar beloond worden. Picknickers betaalt vaak meer dan de horeca CAO voorschrijft. Gaat het goed met het bedrijf? Dan gaat het ook goed met jou!
– Aaneengesloten weekenddagen, ook in het hoogseizoen.
– Een bedrijf waar je trots op kunt zijn. Picknickers heeft in acht jaar tijd een enorme groei meegemaakt en staat inmiddels in Friesland, maar ook zeker daar buiten, dik op de kaart. Ontzettend enthousiaste gasten (en werknemers!) zorgen voor fantastische reviews en publicaties in nationale media zoals Jamie’s Magazine, Libelle, Margriet, Vriendin, vtwonen en meer.
– Producten waar je met trots over kan vertellen. Geen diepvries wortels en Knorr aanmengsoepen of sauzen. Echt bio ijs van Hoeve Sonneclaere, super toffe eigen (familie) recepten, kruiden en eetbare bloemen uit eigen moestuin vol met eerlijke smaken.
– Een jong team bestaande uit 50-60 personen in het hoogseizoen en zo’n 20 personen in het laagseizoen.

 

Herken jij jezelf hierin? Stuur dan je motivatie naar werken@picknickers.nl

Zelfstandigwerkend kok

Als zelfstandigwerkend kok ben je verantwoordelijk voor alle gerechten op onze menukaart. Voor jou is koken naar eigen recept een must en werkt graag met verse, lokale producten. Verder draag je zorg voor de bestellingen, de mise en place en houd je de keuken netjes en schoon. Je bent vrolijk, flexibel qua werktijden en precies! Fulltime (38 uur) of part-time in overleg mogelijk.

Wat wij jou bieden?

Naast een bedrijf dat ontzettend veel passie heeft voor eten en drinken (we maken zoveel mogelijk zelf) ontvang je een beduidend hoger salaris dan de horeca CAO en krijg je veel vrijheid en de mogelijkheid om te werken met toffe producten. We gaan informeel met elkaar om en je krijgt ruimte voor je eigen ideeën. De bedrijfscultuur is informeel maar professioneel. Respect, eerlijkheid en gelijkwaardigheid vinden we erg belangrijk en dragen we actief uit bij alle medewerkers. Picknickers is het hele jaar geopend, het gaat om een full-time functie, dus ook voor het laagseizoen (38 uur per week). Verder werk je in een nieuwe keuken die in 2018 is gebouwd!Ben je 18 jaar of ouder, heb je een afgeronde opleiding als zelfstandig werkend kok of heb je veel werkervaring en ben je toe aan een culinaire uitdaging?

Nieuwsgierig? Stuur ons dan snel een mailtje naar werken@picknickers.nl en dan maken we snel kennis met elkaar! 

Sous chef

Picknickers is op zoek naar een sous-chef! We zoeken iemand die blij wordt van het werken met verse producten en glundert wanneer hij zijn borden op mag maken met bloemen uit eigen moestuin.Opdracht- en functieomschrijving
Wij bieden je een baan als sous-chef in een keuken waar gewerkt wordt met verse, lokale en homemade producten die regelmatig wisselen. Anders dan anders! Dit vereist passie en vakkennis! Als sous-chef zorg je er voor dat je samen met de chef de visie van Picknickers zo goed mogelijk neerzet. Jullie nemen beide de leiding in de keuken en zijn samen eindverantwoordelijk. Je zorgt er voor dat de mise en place altijd strak staat, dat de voorraad in orde is en controleert of de hygiene op peil is. Maar vooral werk je dagelijks met heel heel plezier aan toffe gerechten waar onze gasten blij van worden! Je werkt samen met de chef-kok en twee zelfstandig werkend koks.Vaardigheden en competenties
Wat we het belangrijkst vinden is dat je passie hebt voor koken! Je moet het echt leuk vinden om alles zelf te maken, van de jus de veau tot de jam. We zoeken een sous-chef die gestructureerd is en er van houdt om een keuken te organiseren. De sous-chef die wij zoeken is verder flexibel, werkt graag in een team en werkt precies. Heb jij de ambitie om nog beter te worden in je vak? Wil je werken bij een foodbar die het allemaal net wat anders doet? Stuur dan je motivatie en cv naar werken@picknickers.nlWat wij jou bieden?
Naast een bedrijf dat ontzettend veel passie heeft voor eten en drinken ontvang je een salaris wat beduidend hoger ligt dan de horeca CAO en krijg je veel vrijheid en de mogelijkheid om te werken met toffe producten. We gaan informeel met elkaar om en je krijgt ruimte voor je eigen ideeën. De bedrijfscultuur is informeel maar professioneel. Respect, eerlijkheid en gelijkwaardigheid vinden we erg belangrijk en dragen we actief uit bij alle medewerkers. Picknickers is het hele jaar geopend, dus het gaat om een full-time functie, dus ook voor het laagseizoen (38 uur per week). Verder werk je in een nieuwe keuken die in 2018 is gebouwd!

Nieuwsgierig? Stuur ons dan snel een mailtje naar werken@picknickers.nl en dan maken we snel kennis met elkaar! 

MEDEWERKER BEDIENING

Ook voor komend seizoen zoeken we weer, blije, vrolijke en spontane collega’s voor in de bediening! Zoek jij een leuke, leerzame bijbaan met bovengemiddeld goed salaris waarbij je naast plezier maken met je collega’s (en gasten!) ook je communicatieve skills verder kunt ontwikkelen en waar we je competitief uitdagen met leuke prijzen en trainingen? Dan horen we heel graag van je! Voor deze functie is ervaring van 1 jaar in dezelfde functie een pré.

Wat wij jou bieden?

Naast een bedrijf dat ontzettend veel passie heeft voor eten en drinken ontvang je een salaris wat hoger ligt dan de horeca CAO en krijg je veel vrijheid en de mogelijkheid om te werken met toffe producten. Picknickers wordt al bijna 10 jaar genoemd in landelijke media en bladen als een chille plek met goed eten en drinken. We gaan informeel met elkaar om en je krijgt ruimte voor je eigen ideeën. De bedrijfscultuur is informeel maar professioneel. Respect, eerlijkheid en gelijkwaardigheid vinden we erg belangrijk en dragen we actief uit bij alle medewerkers. Daarnaast kan je veel leren van collega’s die allemaal hun specialisme hebben. Denk aan upsellen, productkennis en communicatie.

 

Denk je dat dit jouw ultieme baan is? Stuur dan je motivatie naar werken@picknickers.nl

RUNNER

Ook voor komend seizoen zoeken we weer, blije, vrolijke en spontane collega’s als runner! Deze bijbaan is de perfecte manier om kennis te maken met een bruisende, gezellige en leerzame omgeving als de horeca! Je krijgt uitgebreide training over hoe je moet lopen met dienbladen en borden, kan rustig wennen aan het gastcontact en maakt makkelijk kennis met nieuwe collega’s. Geen dag is saai en je leert onwijs veel. Je leert veel sociale skills waar je later in je professionele leven veel aan hebt! We zouden het dan ook leuk vinden om kennis met je te maken!

Wat wij jou bieden?

Naast een bedrijf dat ontzettend veel passie heeft voor eten en drinken ontvang je een salaris wat hoger ligt dan de horeca CAO en krijg je veel vrijheid en de mogelijkheid om te werken met toffe producten. Picknickers wordt al bijna 10 jaar genoemd in landelijke media en bladen als een chille plek met goed eten en drinken. We gaan informeel met elkaar om en je krijgt ruimte voor je eigen ideeën. De bedrijfscultuur is informeel maar professioneel. Respect, eerlijkheid en gelijkwaardigheid vinden we erg belangrijk en dragen we actief uit bij alle medewerkers. Daarnaast kan je veel leren van collega’s die allemaal hun specialisme hebben. Denk aan draagtechnieken, productkennis en communicatie.

 

Klinkt als de perfecte bijbaan voor jou? Stuur dan je motivatie naar werken@picknickers.nl

AFWASSER

Op zoek naar een leuke bijbaan deze zomer? Dit bijbaantje zorgt ervoor dat je nooit stil hoeft te staan en zeker bent van je uren. Een afwasser is namelijk altijd nodig om de keuken te voorzien van schone vaat! Je bent dus een een belangrijk onderdeel van het keukenteam! Je bent precies, houdt van duidelijkheid en kan georganiseerd werken. Zeker in deze periode hebben we veel tijd om je te laten wennen en kennis te laten maken met je nieuwe werkomgeving, wel zo prettig! Daarnaast krijg je bij ons een meer dan uitstekend salaris wat handig is als je spaart voor iets tofs 🙂

 

Nieuwsgierig? Stuur ons dan snel een mailtje naar werken@picknickers.nl en dan maken we snel kennis met elkaar! 

 • Nathalie

  Mede-oprichter
 • Hindrik

  Mede-oprichter
 • Jarno

  Ondernemer
 • Myrna

  Teamleider
 • Simon

  Chef-kok
 • Boudy

  Bar manager
 • Joost

 • Jelle

 • Dinand

 • Willem

 • Milou

 • Thomas

 • Job

 • Johanne

 • En nog veel andere collega’s

 • Maaike

 • Marrit