Over ons

Over Picknickers

Picknickers is een nieuw restaurant en hippe foodbar aan de rand van Terherne met uitzicht over het Sneekermeer. We serveren dagelijks de lekkerste gerechten, in een aangename en ontspannen omgeving.

Met een groot terras, een gezellige foodbar en een prachtig landschap om ons heen kan je je hart ophalen aan een sterke espresso, uitgebreide ontbijtjes, een verfrissende lunch of een smaakvol diner. Maar we heten niet voor niets Picknickers. Veel van onze producten zijn er ook als ‘to go’ variant. Zo kan je ook op andere locaties genieten van al het goeds dat we te bieden hebben!

Zo denken wij er over


Wij geloven dat geluk zit in de simpele dingen van het leven. Namelijk in goed eten en drinken, een fijne omgeving en je beste vrienden en familie om je heen. Oftewel:
Homemade food & drinks,
moments to share!

Bij Picknickers laten we je proeven van het buitenleven, met veel lekkers uit de natuur en de nabije omgeving. We houden van relaxedheid, vakantiegevoel en lachen. Geen ingewikkelde dingen, gewoon lekker eten en drinken, fijne muziek en een mooie omgeving.

Picknickers heeft echte cappuccino’s en sterke espresso, heerlijke ontbijtjes en lunches, smakelijke bites en gerechten en fijne drankjes voor bij de borrel. Ook kan je bij ons een picknickmand of barbecue meenemen en organiseren we toffe events.

Een indruk van Picknickers

Picknickers in het kort


Unieke locatie

Picknickers is gelegen op een schitterende locatie aan het Sneekermeer. We hebben een prachtig uitzicht over het water en we zitten direct naast de Heerenzijlbrug in Terherne. Een prachtplek dus!


Biologisch & lokaal

We laten je graag producten proeven uit de buurt. Ingrediënten met een verhaal, van lokale leveranciers en met pure smaken. Logisch dus dat veel van onze producten ook biologisch zijn.


Per boot bereikbaar

Picknickers zit bij de Heerenzijlbrug aan de Zoute Poel, naast het Sneekermeer. Je kan dus voor de deur aanleggen! Ook zitten we direct naast de boothelling waar je de boot te water kan laten.


Blije mensen

Bij Picknickers werken allemaal mensen die heel veel plezier hebben in hun werk. Wie zou nou niet blij worden van zulke lekkere koffie en zo’n uitzicht? En van blije mensen komen blije mensen 🙂


To go

Veel van onze producten kan je meenemen voor onderweg. Natuurlijk een goed gevulde picknickmand, maar ook koffies en ontbijtjes behoren tot de mogelijkheden.


Groot terras

Picknicken gaat over eten en drinken in de buitenlucht. We hebben dan ook een groot terras met lekkere loungebanken en verschillende zitjes waarop je elk moment van de dag terecht kan.


Toffe producten

We hebben echt super gave producten in ons assortiment! Denk aan Bocca coffee, Kusmi tea, Maalust bier, de Gorillabar, Belvoir limonades en nog veel meer. Stuk voor stuk uniek en verrassend!


Relaxte sfeer

Wij gaan voor het ultieme vakantiegevoel in eigen land. Denk aan lekker eten en drinken, relaxte mensen, een goed boek en fijne muziek. Bestel dus je favoriete drankje, leun achterover en geniet!

Meer over Picknickers

Word een Very Important Picknicker!
Word fan vanaf het eerste uur en support onze start up door een Very Important Picknicker te worden! Als VIP’er krijg je voor bijvoorbeeld € 150 een heel jaar gratis koffie, nodigen we je als eerste uit voor special events en ontvang je nog veel meer voordelen. Lees meer
Waaraan herken je een Picknicker?
Een Picknicker is een echte foodie: iemand die houdt van eten en drinken en alles wat er mee te maken heeft! Een Picknicker is een echte levensgenieter die houdt van goed gezelschap, een mooie omgeving en veel gezelligheid. In onze foodbar kun je je hart dan ook ophalen aan veel goede dingen en heerlijk ontspannen en genieten.
Wat staat er op onze kaart?
Op onze kaart vind je echt goede koffie (geselecteerd en gezet door een gecertificeerde barista) en thee met huisgemaakt gebak, gezonde ontbijtjes, verschillende sandwiches en lunches en meerdere kleine gerechten voor bij de borrel. Daarnaast is er een wisselend 3 gangen menu en de lekkerste vers gesneden (Friese) frieten voor ‘s avonds. De gerechten kenmerken zich door herkenbare, eerlijke producten uit de regio met pure smaken. Wat je ziet, dat proef je. Onze  producten kom je niet snel ergens anders in Friesland tegen, we proberen zo uniek mogelijk te blijven. Ook maken we veel naar eigen recept. Bekijk anders onze menukaarten even, er zit vast wat tussen waarmee we je kunnen verrassen 🙂
Wat organiseert Picknickers nog meer?
Naast het eten en drinken op de  menukaart hebben we ook verschillende specials en arrangementen. Denk hierbij aan lunches aan lange tafels, Picknickers bij je thuis, private diners of winterbarbecues. En we zijn ook van plan om toffe events te gaan organiseren. Er zijn genoeg leuke ideeën, dus houdt vooral de eventkalender in de gaten!
Waar vinden we onze producten?
Veel van onze producten en ingrediënten komen uit de buurt. We hebben ze gekozen omdat we er zelf helemaal weg van zijn, ze onweerstaanbaar vinden en er geen genoeg van kunnen krijgen. Omdat ze uit de buurt komen, kennen we de leveranciers zelf ook goed en weten we veel over het product te vertellen. Maar ook zijn er producten die van verder weg komen. Chocolade, thee en koffie groeien nu eenmaal niet in Nederland. We kiezen  dan vaak voor biologisch of een Nederlandse importeur die zich verbonden voelt met de Picknickers filosofie. Daarnaast maken we zoveel mogelijk zelf, omdat we ervan overtuigd zijn dat homemade eten en drinken altijd lekkerder smaakt en daarom zorgt voor meer genieten.
Wat we ook cool vinden?
Zeilen, lachen, familierecepten, Friesland, op vakantie gaan, groenten uit eigen moestuin, schaatsen, latte art, ontspannen, een goed boek, slippers aan je voeten, zomer, buiten zijn, biologisch, familie & vrienden, toffe jazzmuziek, surfen, ontbijt op bed …

Restaurant in Terherne?
Ben je op zoek naar restaurant Terherne? Dat zijn wij! We zitten aan de rand van Terherne, precies 10 meter naast de bekende Heerenzijlbrug.