Wij worden wild van wilde kruiden en bloemen!

28
feb
2015
wilde kruiden in Terherne

Overal om ons heen en zeker in onze omgeving, maar zelfs in grote steden, komen veel groene planten en kleurrijke bloemen voor. En daar kan prima gekookt mee worden! Vaak hebben wilde kruiden veel meer smaak dan de vaak al half slappe kruiden van de supermarkt, groothandel of groenteleverancier. Vroeger was het heel normaal om bijvoorbeeld brandnetelsoep te maken of vlierbessen te plukken in de natuur. Tegenwoordig kunnen we alles kopen dus we zijn minder creatief met producten die we zelf kunnen kwekken of wildplukken.  Eigenlijk heel erg zonde! Zo hebben wij afgelopen week pesto gemaakt van zevenblad bijvoorbeeld, super lekker, heel erg groen en een fijn bittertje.

Aankomend seizoen gaan we proberen om veel wilde kruiden te verwerken in salades en andere gerechten.  Zo gaan we madeliefjes en klaver verwerken in een heerlijke kruiden/bloemenboter, maken we siroop van paardebloemen en langs de waterkant groeit in de zomer volop gele waterkers en postelein. Dit zijn twee soorten die normaal erg duur zijn om in te kopen, maar rondom Terherne groeit het volop! Wilde bosviooltjes geven een prachtige kleurrijke tint aan een salade en de bloemen van de wilde zuring hebben een super mooie smaak voor op een nagerecht. De daslook is een hele mooie smaakmaker in onze soepen. Wil je zelf ook wilde kruiden gebruiken? Zorg er dan voor dat je ze plukt op plekken waar weinig mensen zijn en niet langs een berm waar veel auto’s langs rijden bijvoorbeeld. Was de kruiden ook eerst goed.

Benieuwd geworden? Hou ons dan de komende maanden vooral in de gaten want wij werken keihard om alles wat de keuken uitkomt iets unieks te laten zijn zodat we je kunnen verrassen met de smaken uit de natuur rondom Picknickers!

Tot ziens bij Picknickers!