Moestuin update!

13
mrt
2016
moestuin terherne eten en drinken

Ahh wat een heerlijke zonnige dagen hebben we alweer! Bij ons gaan dan de groene vingers alweer jeuken en worden de moestuinplannen weer gemaakt.

En na het eerste jaar testdraaien kunnen we niet anders zeggen dan dat we verslaafd zijn! Verslaafd aan buiten rondstruinen tussen de kruiden, stiekem met je handen door de rozemarijn om een stukje middellandse zee op te snuiven. Al die prachtige bloemen die de gerechten en cocktails mochten versieren. Laat in de avond terwijl de zon ondergaat nog even de sproeier aan om alle bakken water te geven en de drukke avond nog een keertje te evalueren.

De moestuin was voor ons echt een feestje! Dus ook dit jaar gaan we weer voor mooie dingen uit eigen tuin. In februari zijn we bij Vreeken’s zaden in Dordrecht langs geweest om de verschillende zaden uit te zoeken. Deze zaak midden in Dordrecht is een walhalla voor iedere (moes)tuinier. Je vindt er de mooiste rassen en variëteiten aan bloemen, groentes en planten. En dan is het moeilijk als je maar 12 moestuinbakken hebt om te vullen…We hebben voor dit jaar dan ook vooral gekozen voor de eetbare bloemen en de bijzondere kruiden die te moeilijk zijn om in te kopen.

Inmiddels is de moestuin bemest, zijn de zaadjes gezaaid en is het geduldig water geven tot ze groot genoeg zijn om buiten verplant te worden. We kijken er naar uit!