Klus update #3

25
jan
2014

Sommige klusjes lijken verdacht simpel. Recht zagen met een decoupeerzaag bijvoorbeeld. Of  ‘even’ een lantaarnpaal aansluiten. Nieuwe stopcontacten aanleggen. Allemaal een piece of cake, toch?

Net als het netjes afwerken van de kier tussen twee gipsplaten. Hoe moeilijk kan het zijn? Een beetje van dat vulmiddel aanmaken, plamuurmes en troffel mee en dicht smeren die naden. Dit is zo’n karweitje dat er super makkelijk uitziet als iemand het voordoet in een klusprogramma op tv: gipsplaten netjes afwerken. Nou niet dus!Dit is zo’n karweitje dat er super makkelijk uitziet als iemand het voordoet in een klusprogramma op tv. In drie soepele bewegingen is de naad tussen de platen verdwenen, terwijl de lachende klusjesman alvast vertelt dat ie nog een muur gaat opmetselen en ondertussen het behang vast voor strijkt. Nou niet dus!

Bij mij mislukt het al bij het mengen van de ‘superfiller’, een soort gipspoeder dat je mengt met water. Terwijl ik bij het lezen van de gebruiksaanwijzing en het mixen met de boormixer nog vrolijk denk dat het net zo eenvoudig is als het maken van cakebeslag, kom ik bedrogen uit… Ik heb de emmer met prachtig glad plamuursel nog geen twee tellen de rug toe gekeerd om de trap klaar te zetten (en op de verpakking staat “laat enkele minuten rusten”), of ik kan de troffel nauwelijks meer uit de grijze drab krijgen omdat het helemaal hard is geworden…

Poging 2 dan maar! Met minder poeder en meer water deze keer. Dit lijkt te werken! Lijkt ja, want ik heb nog geen kans gehad om het wapeningsgaasje op zijn plek te houden, twee vegen te doen of de hele bende is alweer hard. #*$*%(!!1 De poging om het spul alsnog aan te brengen heeft geen zin, al zeg ik het zelf. 2,5 kilo superfiller verknoeid en nog geen centimeter opgeschoten.

Onze espressomachine staat ook al te wachten op zijn nieuwe thuisGelukkig heeft Hindrik wat meer geduld, maakt hij een kleinere hoeveelheid aan en smeert ie de superfiller wat gelijkmatiger uit… Daarbij is zelfklevend gaas ook een uitkomst. Een beetje gemopper en veel spetters verder en de superfiller zit alsnog op de muur! Laat mij maar gewoon taarten bakken 🙂

Voor de rest: We hebben allemaal nieuwe afvoeren gemaakt, in de keuken en toiletten hebben we gipsplaten aangebracht en is het hele pand zo goed als voorzien van nieuwe elektra met genoeg ‘krachtstroom’ voor alle apparatuur 😉 Binnenkort wordt er centrale verwarming aangelegd en worden de gas, – en waterleidingen allemaal opnieuw gedaan. We hebben onze eerste apparatuur ook al binnen; een luchtventilatiesysteem voor het restaurant en de toiletten en een spoelkeuken met vaatwasser voor de afwashoek.

Onze espressomachine staat ook al bij de leverancier te wachten op zijn nieuwe thuis…Oh wat hebben we zin om de eerste koffie te zetten met deze fantastische machine..! Voor de rest komen er veel mensen uit Terherne of uit de buurt langs om even binnen te kijken omdat ze van Picknickers hebben gehoord. We vinden het leuk om je te vertellen over Picknickers, dus als je in buurt bent; stap gerust binnen!