Klus update #1

01
jan
2014

Inmiddels zijn we vol overgave begonnen met klussen! Iets fanatieker dan we eigenlijk hadden gehoopt, want we hebben ondertussen de hele fundering blootgelegd… 🙂 

Iedereen die een beetje verbouwingservaring heeft zal het wel kennen: ‘Je draait een schroefje los, en nog een paar en voor je het weet ben je in een bouwput beland’Je draait een schroefje los en nog een paar en je hebt de platen van een tussenwand beet. Best handig, want dan kan je zien waar de bedrading loopt. Vervolgens kan die beter zus en zo lopen dus als we dan toch aan het aanpassen zijn, laten we het tussenwandje dan gelijk even verstevigen.

Dus begin je het muurtje te verspijkeren en al snel kom je er achter dat de steunbalken eronder beter een stuk naar links kunnen, want dan staat de muur er recht boven. En laten we dan toch ook vooral de boel opnieuw betegelen, wel zo fris! Voor je het weet ben je in een bouwput beland en vraag je je af waarom je plotseling een hele hoop puinzooi buiten hebt liggen.

Op dit moment zijn we nog hartstikke optimistisch. We krijgen veel steun van familie en vrienden die gezellig komen helpen. De ruimte is niet al te groot waardoor alles lekker overzichtelijk blijft. Ik moet ook zeggen dat het best een fijn gevoel geeft om precies te weten hoe alles in elkaar steekt, wat waar onder de vloer loopt en om zeker te weten dat de constructie zo optimaal mogelijk is.

De breakdown die zelfklussers op tv altijd ondergaan is vooralsnog uitgebleven. Vol goede moed denken we aan hoe mooi het straks wel niet moet worden en trekken we ons niets aan van de blauwe plekken en de spierpijn van de lichamelijke inspanning. 🙂

Wil je onze klusacties volgen? We posten regelmatig een update op dit blog, maar ook op onze facebookpagina en twitteraccount!

Heb jij nog klustips? We horen ze graag!